algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

La Diada per la llengua promocionarà l'etiquetatge dels queviures en català

Mostrarà un centenar de productes agroalimentaris de consum habitual

«Triar i consumir els productes que estiguin etiquetats en català és una acció personal i útil per frenar el retrocés de la nostra llengua», considera l'Obra Cultural Balear (OCB), entitat cívica que organitzarà el dissabte 20 de maig una mostra de productes etiquetats en català sota el nom genèric de «Sopar d'etiqueta». Aquesta acció és inclosa als actes prevists a la sisena Diada per la Llengua i l'autogovern que enguany se celebrarà a l'espai conformat pel parc de la Mar, ses Voltes i la Murada ciutadana.

Segons els organitzadors, aquest «Sopar d'etiqueta» reunirà «un centenar de productes, preferentment agroalimentaris, de les Illes Balears», els quals hauran de complir el requisit evident de mostrar el seu etiquetatge en l'idioma català, fet possible mitjançant la Llei d'etiquetatge de 1997 (que obliga a assenyalar els productes en almanco una de les dues llengües oficials a les Balears, amb l'excepció de la farmàcia) i encoratjat per les successives campanyes dels governs illencs, especialment el Consell de Mallorca, que ha subvencionat i promocionat repetidament l'etiquetatge en català.

Segons l'OCB, tot i aquestes campanyes publicitàries, «cal fer una valoració de la presència de la llengua catalana dins l'ampli ventall de productes que el consumidor pot trobar a les botigues i supermercats com totalment insuficient».

Per això, «és necessari impulsar accions que determinin un canvi: l'objectiu és poder consumir en català amb normalitat». Així, el «Sopar d'etiqueta» pretén contribuir, segons els seus organitzadors, a «informar el públic, però sobretot animar-lo a prendre consciència d'aquesta necessitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris