algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

La patronal agrícola concedeix un mes a Antich per aportar solucions al sector

La façana de la seu de la Presidència rebé l'impacte de taronges i llet vessada

Si la marxa fins al Consolat de la Mar havia estat més o menys pacífica, els ànims s'encalentiren quan els manifestants arribaren davant la seu de la Presidència del Govern de les Illes Balears.

La idea era tirar taronges i mil litres de llet en el jardí i vora els canons del Consolat, i així es va fer, però la crispació començà a créixer i s'inicià una pluja de taronges contra la façana i el portal del petit palau presidencial. Alguns policies i el mateix Fernando Dameto, president de la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB), entitat organitzadora de la manifestació, en reberen impactes. Fins i tot la camisa de Dameto quedà ben tacada. Els dirigents de la protesta demanaren calma i aleshores aprofitaren per lliurar en el Registre del Consolat un escrit de la FARB que demana al president del Govern, Francesc Antich, mesures urgents contra la crisi del sector agrícola i ramader. Sense fer cap proposta concreta, el text dóna un termini d'un mes a Antich per aportar solucions i anuncia noves mobilitzacions si aquestes no són satisfactòries.

La FARB anuncià que, el proper 28 de maig, se celebrarà una festa pagesa a Campos, a la qual està convidat el Govern de Francesc Antich. La patronal agrícola farà servir aquesta fita i aquesta data com a límit del termini concedit a l'Executiu per aportar solucions acceptables per a la FARB.

Amb el passeig de Sagrera completament ocupat, es reprengueren els càntics, com per exemple: «Mayol, amb tu ja no plou!» o «Rosselló, dimissió!». En comprovar que al Consolat no hi eren Antich ni cap membre del Govern que els pogués rebre, els crits canviaren a «Que surti!» i «Covards!». Altres pancartes aparegueren: «Conseller Mayol, dimiteix, que has perdut tota la credibilitat» i «Arreglau Mondragó». També hi havia altres cartells petits referits al parc de Mondragó i foren clavats en el jardí del passeig de Sagrera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris