algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Tres mil persones i 110 tractors marxen contra les polítiques agràries del Govern

Rebutgen els parcs naturals i reclamen ajudes per al sector lleter i contra la sequera

65542

Els manifestants trabucaren taronges mentre esperaven ser rebuts per qualcú del Govern.

TERESA AYUGA.

Palma visqué ahir un intens matí de protesta agrícola i ramadera. Unes tres mil persones i 110 tractors col·lapsaren les principals artèries viàries de la ciutat (sobretot, autopista de Llevant, Avingudes, Antoni Maura i passeig Sagrera) per dirigir-se al Consolat de la Mar i així expressar el seu rebuig contra la política agrària i mediambiental del Govern balear.

El centenar de tractors i la trentena d'autocars procedents de bona part de Mallorca es concentraren a les 11'00 davant Gesa, que ocuparen tres dels quatre carrils de l'autopista i provocaren importants retencions en el trànsit. La coa arribava fins el pont de la via de cintura. Sota un sol estiuenc, a les 11'30 hores començà la lenta marxa cap el Consolat de la Mar. Obria la manifestació un carro tirat per dos bous i aquests animals foren els que fixaren la velocitat de la processó per davant el parc de la Mar i el passeig Sagrera. Després del carro, els tractors i, a continuació, milers de persones que portaven pancartes amb tota casta de referències crítiques envers el Govern, especialment contra el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, i la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló. Tots els tractors duien aferrat un cartell que posava: «En venda. Informes, Joan Mayol» i el número de telèfon de la Conselleria. La manifestació de persones anava encapçalada per una pancarta que es notava massa que era vella i que es degué fer servir a la protesta de 1987 contra la política agrícola europea. Aquesta duia escrita la frase: «Baleares, por nuestra supervivencia».

Altres pancartes deien «No al parc natural de la serra de Tramuntana perquè és nostra», «Què feim dels nostres productes?», «Serra de Tramuntana. Et volem tal com ets», «Compren d'Albarca i es Verger, però no ajuden els vaquers» i

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris