algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Maria Antònia Munar presentà el nou exemplar de la Guia dels Pobles de Mallorca

«Les institucions han d'invertir en la conservació del patrimoni però també en la seva difusió»

T. GARCIES. Maria.
La nova Guia dels Pobles de Mallorca, dedicada a Maria de la Salut, descriu la realitat d'un poble d'interior que ha preservat el seu patrimoni natural enfront de la urbanització de les zones costaneres.

Aquest va ser el comentari que va dedicar la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, al nou volum de la col·lecció que es presentà dijous a vespre en societat a l'església parroquial. Aquest exemplar ha estat editat pel Grup Serra en col·laboració amb el CIM.

Munar va posar el poble de Maria com un exemple de la Mallorca que s'ha de preservar si es vol impulsar un turisme de qualitat. En aquest sentit Munar va tenir una menció especial als nombrosos propietaris de les possessions, presents a l'acte.

La presidenta indicà també «quan miram les guies del poble sempre aprenem alguna cosa més». Així mateix ressaltà l'aposta del Consell per la protecció de la llengua i per donar suport a iniciatives com la guia realitzades en català.

A més exposà que «des de les institucions s'ha d'intentar invertir en la conservació del patrimoni però també que després sigui conegut i apreciat per tots els ciutadans».

L'acte de presentació va tenir una espectacular acollida. Així, la gentada que hi acudí va desbordar totes les previsions i va fer que la Capella Fonda, on estava previst celebrar l'esdeveniment, es quedàs del tot petita i s'hagués de fer el trasllat al temple.

L'historiador local Bartomeu Pastor, com autor de la guia, desitjà que «l'obra serveixi per recordar amb enyorança com eren els carrers de Maria i que recórrer les possessions del terme és encara ara reviure la Mallorca més autèntica».

Pastor recalcà també que aquesta publicació hauria de servir per damunt de tot per difondre el nostre patrimoni arquitectònic i per agrair als propietaris que l'han sabut conservar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris