algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

UM acusa el batle d'intentar afavorir constructors vinculats al PP

Antoni del Olmo nega que aturàs a posta la normativa urbanística

Unió Mallorquina acusa el batle popular Antoni del Olmo d'intentar aturar la nova normativa urbanística del municipi per afavorir així els interessos d'una empresa constructora vinculada al Partit Popular (PP).

El maig del 1999, l'Ajuntament va aprovar inicialment una modificació de la normativa urbanística que reduïa de manera important les possibilitats edificatòries sobretot a Can Picafort.

Amb aquest canvi es regulaven els índexs d'intensitat pels quals només es permetria edificar un habitatge per cada 125 metres quadrats de solar en zones intensives. Mentre, a la zona extensiva, com és ara a Son Bauló, només hi havia possibilitat d'aixecar una casa cada 250 metres quadrats.

La nova normativa es va remetre al Consell Insular el mes de juliol però no s'ha arribat a aprovar de manera definitiva ja que es varen detectar importants mancances en la documentació. El retard acumulat en aquesta tramitació ha fet que encara continuï vigent l'antiga normativa de l'any 1986, molt més permissiva.

Com a resultat directe d'aquest buit legal, l'activitat constructiva s'ha disparat totalment a determinades zones de Can Picafort.
D'aquesta manera, a solars on en teoria en aquests moments només es podria construir un habitatge s'hi estan fent fins a una cinquantena de petits apartaments.

Aquest és el cas del projecte de construcció de 45 habitatges als terrenys que ocupaven les pistes de tennis d'El Rojo Vivo i està executant l'empresa Pavimentos SAR. En aquest indret amb la nova normativa només s'hi haguessin pogut aixecar 17 habitatges. Des d'UM es destaca que a la constructora hi tenen part destacats membres locals del PP local. El regidor Joan Monjo emperò va més lluny encara i afirma que el batle del Olmo va donar ordres al secretari perquè no enviàs al Consell els papers que faltaven per embullar així la tramitació de la nova normativa. A més, assegura que això ha fet que es construeixin una sèrie d'edificis a Can Picafort que beneficien particularment el batle. Això suposa un acte ben clar de prevaricació».

Per la seva banda, el batle del Olmo rebutja totes aquestes acusacions. Així diu que no ha donat cap ordre al secretari per paralitzar la tramitació de les normes urbanístiques. També manté que el retard en la tramitació està motivat per la paralització que va patir l'Ajuntament durant sis setmanes per la impugnació de les darreres eleccions municipals. Del Olmo diu que la nova normativa urbanística podria estar llesta en un termini de tres mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris