algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El Tribunal Superior autoritza el Consell Insular a dinamitar l'hotel Monnàber de Fornalutx

El CIM volarà l'edifici tot i que hagi de pagar les despeses si s'estimàs el recurs de cassació dels propietaris

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha autoritzat el Consell Insular a procedir a l'enderrocament de l'hotel inacabat de Monnàber, a Fornalutx, que es va començar a construir, de manera il·legal, fa 40 anys.

Així ho donaren a conèixer ahir la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, i el president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Rafel de Lacy. Ambdós afirmaren que la demolició es farà «el més aviat possible» tot i que no en varen indicar una data exacta, ja que «depèn de l'expedient de contractació de l'empresa. El CIM, emperò, tramitarà tan aviat com sigui possible els expedients i jo m'ocuparé personalment que així es faci», assegurà de Lacy, que afegí que «intentarem que abans d'aquest estiu la pròxima reunió sigui amb un casc i en el municipi de Fornalutx».

Els responsables del Consell afirmaren que «és definitiu que es pugui esbucar l'estructura, l'únic que es modificaria si s'estimàs el recurs de cassació, que presentaren en el seu moment els propietaris, serien les despeses, no tant de la demolició sinó del valor de l'edificació», quantitat que no varen saber precisar.

El CIM iniciarà «immediatament» l'expedient de contractació perquè una empresa especialitzada faci la demolició i demanarà «per si un cas una autorització judicial per entrar i una autorització de goma-2». Munar es congratulà «que es pugui posar goma dos a Monnàber» ja que «han estat 40 anys d'una obra il·legal, una obra que feia pensar que era impossible aplicar la disciplina urbanística». La demolició d'una estructura tan degradada suposarà «una millora importantíssima per a la recuperació del paisatge a més de seguretat per a les persones que visiten la zona», va dir la presidenta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris