algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Proposen que l'Estat indemnitzi les víctimes dels maltractaments

Calvià acull la Conferència Europea sobre Violència contra les Dones i Infants

Maria Duran, advocada i presidenta de l'Associació de Dones Juristes Themis, proposà ahir que l'Estat indemnitzi les víctimes de la violència domèstica, en el marc de la Conferència Europea en matèria de la violència contra les dones i els infants.

Duran explicà que l'Estat té el deure de protegir els drets fonamentals a la vida i a la integritat física. Quan aquests mecanismes de salvaguarda no funcionen, hi ha una sentència condemnatòria que reconeix que el maltractador ha comès una acció criminal. «Malgrat això, en el 90% dels casos, la víctima queda desemparada, perquè els maltractadors són insolvents o tenen béns comuns amb l'agredida i l'Estat ha incomplit les seves obligacions en no haver evitat la violència». La presidenta de Themis assenyalà que l'Estat, com a responsable civil subsidiari, ha d'assumir les conseqüències d'aquesta omissió.

Aquesta proposta s'inclourà dins la directiva europea per tal d'homogeneitzar la política dels quinze Estats membres en matèria de violència domèstica. Per estudiar el contingut d'aquesta directiva, s'han donat cita a Calvià uns 300 experts jurídics en el marc d'aquesta conferència, que ha estat promoguda per Themis, juntament amb organitzacions associades de Portugal, Alemanya, Polonia, Àustria i el Lobby de Dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris