cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Els pagesos de Sant Jordi no reben aigua depurada des del dimecres

La causa són les obres d'Emaya per instal·lar una xarxa filtradora

Els pagesos del Pla de Sant Jordi no reben aigua de la bassa de la depuradora des del passat dimecres a causa d'unes obres que està realitzant Emaya d'instal·lació d'una xarxa que impedeixi el pas d'elements i residus sòlids en suspensió.

La presència d'aquests objectes està creant embussos i danys als comptadors, la qual cosa ha obligat Emaya a procedir a la instal·lació d'un filtre que no deixi passar els residus de certa grandària.

D'aquesta manera, durant aquests dies, els pagesos de la zona no tenen altre remei que tornar a treure aigua dels seus pous, que tampoc no ofereixen totes les garanties de qualitat, ja que en bona part estan salinitzats i, fins i tot, registren la presència d'olis pesants. De fet, l'aprofitament de l'aigua depurada s'implantà en el Pla de Sant Jordi per evitar un major exhauriment dels pous de tota aquella àrea.

Però, llevat d'aquesta circumstància puntual, que en teoria podrà ser resolta durant els propers dies, els pagesos i regants de Sant Jordi i Son Ferriol han denunciat que estan patint repetits talls en el subministrament de la depuradora sense una explicació lògica.

A més, els afectats afirmen que la qualitat de les aigües resultants de la depuradora no és l'adient per al cultiu agrícola, i sospiten la presència d'una contaminació bacteriana que és fruit d'un tractament deficient. Així mateix, indiquen que no es realitza un seguiment i un control suficients de la qualitat bacteriològica de les aigües.

Les explicacions sobre aquesta qüestió són del tot contradictòries. En anteriors ocasions, mentre que Emaya ha assegurat que els pagesos estan utilitzant més cabal del disponible, els agricultors responen que el volum d'aigua rebut és inferior al previst. En teoria, a la bassa annexa a l'estació depuradora, i que amb posterioritat distribueix l'aigua entre les finques, ha d'arribar un cabal de 65.000 metres cúbics per hora. Els pagesos sospiten que no s'arriba a aquesta quantitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris