algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El nou líder parlamentari sortirà de la tríada González Ortea, Flaquer i Huguet

Matas marcarà els canvis en una reunió que el PP mantindrà aquest cap de setmana

«Petits canvis de reorganització interna». Vet aquí la primera tasca domèstica del nou ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, als quals feia referència en aquests termes tan bon punt va ser nomenat en el seu nou càrrec pel president del Govern, José María Aznar. I en aquest sentit, dos són els fronts que té oberts en tant que president del Partit Popular (PP) a les Illes Balears i en tant que excap de l'oposició en el Parlament balear. Fixades en aquest darrer escenari, fonts del partit assenyalen que el seu substitut sortirà de la Junta de portaveus o dels coordinadors d'àrea. José María González Ortea, Joan Flaquer o Joan Huguet són els primers noms a ser citats en veu alta.

El portaveu parlamentari adjunt, Joan Flaquer, va assenyalar ahir que el partit està a l'espera que Matas torni avui a la tarda de Madrid per «marcar la pauta i el ritme» dels canvis que s'han de produir en el grup parlamentari i el partit, en una reunió que tindrà lloc aquest mateix cap de setmana. «Allò més raonable», segons Flaquer, seria que això es decidís en aquesta reunió, però el portaveu considera que la «calma i la reflexió» són bones aliades de les decisions «sòlides».

En qualsevol cas, els diputats autonòmics del PP ja anaren ahir per feina i es reuniren a la vesprada per tractar aquests temes, entre d'altres relacionats amb l'activitat a la Cambra legislativa. Un d'aquests temes "«un més», segons Flaquer" és precisament qui serà l'encarregat de respondre en la sessió plenària de dimarts que ve al president del Govern balear, Francesc Antich, que compareixerà per explicar el cas Bitel. Una compareixença, la primera del president en aquesta legislatura, que va demanar el mateix PP.

Un altre dels portaveus parlamentaris conservadors, González Ortea "que amb Flaquer, l'eivissenc Joan Marí Tur i el menorquí Guillem Camps integren la Junta de portaveus", va declarar ahir que serà el pròxim dimarts, abans del ple, quan s'analitzarà el substitut del ministre de Medi Ambient com a cap del grup parlamentari. Una decisió que haurà de «comptar no només amb el suport del grup parlamentari, sinó també amb el del partit», declarà el diputat a l'agència Efe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris