algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Jaume Matas promet fidelitat al càrrec i anuncia el diàleg com a «eix» del Ministeri

El ministre valora que la seva antecessora, Tocino, ha deixat «el llistó ben alt»

El nou ministre de Medi Ambient i expresident del Govern balear, Jaume Matas, anuncià ahir que el diàleg serà l'«eix prioritari» de la seva política i assumí el compromís d'aprovar el pla hidrològic, després de prendre possessió del seu càrrec, cerimònia que seguí amb la fórmula de la promesa, no del jurament. Juntament amb ell, optaren per aquesta fórmula Josep Piqué, Cristóbal Montoro, Francisco Àlvarez Cascos, Celia Villalobos i Juan Carlos Aparicio.

En l'acte posterior, de cessió de poders entre l'exministra Tocino i el nou titular, la política cessant no pogué contenir l'emoció i vessà algunes llàgrimes. En el despatx d'Isabel Tocino i davant els alts càrrecs del departament, Jaume Matas destacà que l'exministra i el seu equip «han deixat el llistó molt alt» i que ara comença per ell un «repte apassionant». Isabel Tocino felicità el nou titular, en primer lloc per ser ministre, càrrec que provoca «orgull», i en segon lloc per posar-se al capdavant d'«una cartera molt il·lusionadora, que enganxa, motiva i no deixa indiferent».

Després d'advertir que la seva feina «no ha estat sempre ben entesa», Isabel Tocino, visiblement emocionada i amb llàgrimes als ulls, confessà que els quatre anys al front del Ministeri de Medi Ambient han supossat una «experiència ben maca».

En declaracions als periodistes després de l'acte, Matas assegurà que ser ministre «omple d'orgull» i que la cartera de Medi Ambient suposa «una gran responsabilitat, perquè és un ministeri molt important per a Espanya i el futur d'Espanya». Destacà que «el diàleg serà una constant i la voluntat de diàleg l'eix prioritari» de la seva política, perquè espera «arribar a acords amb tots els interlocutors».

Qui fou president del Govern balear entre 1996 i 1999 declarà que assumeix el compromís d'encetar el pla hidrològic nacional, un dels compromisos d'aquesta legislatura anunciats per José María Aznar en el seu discurs d'investidura que també figurava en el programa electoral del PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris