muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Cap membre del Govern no rebrà avui els convocats a la tractorada

La Delegació del Govern ha enllestit un gran dispositiu per garantir-ne la seguretat

95128

La FARB té previst avui que el Consolat de la Mar s'ompli de manifestants.

El torcebraç que han mantingut aquests dies el Govern balear i la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB), que s'han acusat mútuament de manipular la manifestació d'aquest dematí al Consolat, arriba avui al seu punt culminant.

El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va avançar ahir que cap membre del Govern no rebrà avui al Consolat els representants de la Federació Agrícola Ramadera Balear, que han fet una crida al «sector agrari i als que cuidam el sòl rústic i el medi natural» per manifestar-se al Consolat de la Mar en protesta per la política «de menyspreu» de l'Executiu. La Patronal preveu la concentració d'un elevat, encara que indeterminat, nombre de persones, tractors, camions i altra maquinària, davant la seu del Govern. Mentrestant la Delegació de Govern ha muntat un gran dispositiu, en el qual treballarà la Guàrdia Civil i els agents policíacs per intentar que la manifestació alteri el menys possible la circulació de les carreteres a Mallorca. Tot i això la Policia de Palma ha expressat la seva preocupació que es puguin «crear seriosos poblemes i retencions a la carretera» en funció del nombre de tractors i vehicles que acudeixin a la convocatòria.

Antoni Garcias afegí ahir que el «Govern mai no ha romput el diàleg, en canvi ells (en referència a la FARB) sí que ho han fet». El conseller es referia a quan el president de la Federació Agrícola, Ferran Dameto, va plantar Antich i els consellers Mayol i Rosselló en una audiència que s'havia de celebrar el passat dimarts al Consolat per estudiar conjuntament les solucions als problemes del camp balear «tal com s'ha fet amb altres organitzacions del sector». Com se sap Dameto va justificar la seva actitud en el fet que la patronal agrària havia reclamat la reunió «des del mes de novembre i quan faltaven pocs dies per la manifestació ens la varen concedir, i això no és seriós».

El conseller de Presidencia insistí ahir que el Govern «continua obert al diàleg» i lamenta que la falta de pluges «sigui utilitzada» per la FARB per manifestar-se avui dematí davant la seu de l'Executiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris