algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

El Govern espera que Matas «agiliti» les necessitats mediambientals de les Illes

La consellera de Medi Ambient demana que el ministre la rebi «el més aviat possible» i el qualifica d'«aliat»

Els consellers de Presidència i Medi Ambient del Govern balear, Antoni Garcias i Margalida Rosselló, respectivament, feren ahir una esperançada llista dels deures mediambientals que haurà d'emprar el nou ministre de Medi Ambient, Jaume Matas. L'agilitació de tots els problemes en aquesta matèria centraren les demandes dels dos alts càrrecs illencs i, concretament, la consellera va dir que espera ser rebuda «el més aviat possible» per Matas ara que «tenim un aliat» a Madrid.

Garcias va reiterar que el Govern «felicita el senyor Matas i estam molt esperançats que hi hagi un ministre mallorquí». Una esperança que té nom i cognoms referents a una sèrie d'infraestructures mediambientals que el Govern autonòmic vol desenvolupar. «El felicitam i li donam feina», va dir Garcias. «Creim que ho compartirà i que estarà d'acord amb aquestes demandes i amb altres que aniran sorgint més endavant», va afegir.

Per la seva banda, la consellera verda de l'Executiu que presideix el socialista Francesc Antich no va dubtar en cap moment de la sensibilitat del nou ministre cap als problemes mediambientals que pateix l'Arxipèlag. A continuació va llençar una llista d'«insfraestructures necessàries» per a les Illes Balears directament dirigides a la «sensibilitat» de Matas respecte de la matèria que el converteix en homòlegs "en els nivells estatal i autonòmica, és clar. «Esper que demostri una sensibilitat mediambiental del segle XXI i que sigui un bon ministre», va afegir.

Estan «pendents d'aprovació», segons va recordar Rosselló "que dirigeix una de les conselleries més durament castigades, políticament parlant, pel Partit Popular (PP) de les Illes Balears" el Pla Hidrològic Nacional i del qual depèn l'elaboració i aprovació del futur Pla Hidrològic Balear; el conveni de 21.000 milions de pessetes, signat pel mateix Matas quan era president del Govern balear, i que preveu obres com la canalització de Sa Costera i l'adequament d'alguns torrents mallorquins, com és ara el de Manacor.

L'aprovació de la setena línia per optimitzar la dessaladora de Palma amb vista a aquest estiu "ja aprovada «gràcies a la intervenció de la delegada del Gover, Catalina Cirer», segons Rosselló", també figura entre les demandes sol·licitades per la consellera de Medi Ambient, així com els Fons de Cohesió, dels quals s'espera que n'arribin a les Illes una partida important «per posar en marxa el pla de residus sòlids de Mallorca», la subvenció del qual ha estat demanada pel Govern balear, tota vegada que la distribució d'aquestes ajudes econòmiques de la Unió Europea depèn de Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris