algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Aprovada una inversió de 1.269 milions pel tren

Una partida de 510 milions serà per a la compra de vagons nous

El Consell de Govern va aprovar ahir una transferència econòmica a l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) d'1.269.737.000 pessetes corresponents a inversions de l'empresa durant l'any 2000, període en el qual l'Executiu té prevista una inversió total de 3.525 milions de pessetes. SFM havia sol·licitat la subvenció a la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports el passat dia 9 de març.

Els gairebé 1.300 milions que transfereix l'Executiu balear ara a SFM corresponen als següents projectes: remodelació de l'estació de Palma, 250 milions de pessetes; segona fase de la rehabilitació del tram de via Palma-Inca, 300 milions; nous vagons, 510 milions; noves andanes de l'estació de Marratxí, 30 milions, i l'estudi de construcció de noves línies fèrries i estacions per a la posada en funcionament del servei ferroviari, 120 milions.

Aquesta darrera xifra correspon exactament als projectes ferroviaris que uniran sa Pobla amb Alcúdia (50 milions de pessetes), i Palma amb l'aeroport (35 milions), d'una banda, i amb la Universitat de les Illes Balears (35 milions), d'una altra.

L'acord pres ahir pel Govern assenyala que «ateses les caraterístiques de la subvenció i tractant-se d'un servei públic en règim de monopoli, no és necessària ni la promoció de concurrència ni l'existència de normativa reguladora».

El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va informar ahir en conferència de premsa posterior al dit Consell de Govern, que aquestes xifres són la prova que l'Executiu que presideix Francesc Antich «aposta clarament pel transport públic».

Garcias va dir que aviat es destinaran 2.000 milions a la primera fase de la via que unirà Palma amb Manacor, una de les promeses del Pacte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris