algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

La Sala revela que el cabal de l'aigua dels pous està com a l'agost del 1999

El consistori fa una campanya per evitar-ne l'excés de consum

L'Ajuntament d'Artà ha revelat que actualment el cabal d'aigua al municipi està igual que l'any passat al mes d'agost. Arran d'això, el consistori ha iniciat una campanya informativa per conscienciar la gent sobre el perill de l'excés en el consum i per aconsellar el poble sobre les pautes a seguir per estalviar molts de litres que es perden sense adonar-se'n.

El lema de la campanya es «Artà sec?. Cal evitar-ho!!». Amb aquest eslògan l'Ajuntament d'Artà pretén que els veïns «segueixin uns petits consells per evitar la pèrdua inútil d'aigua. La veritat és que la situació és preocupant, ja que hem comprovat que el nivell actual d'aigua en els pous d'Artà està en la mateixa situació que el mes d'agost de l'any passat» segons explicà el batle d'Artà, Montserrat Santandreu (IA). «El problema pot ser molt greu perquè això significa que si durant l'estiu no plou a bastament la situació serà molt difícil» va afegir Santandreu.

Els consells que recomana l'Ajuntament d'Artà en la seva campanya mitjançant uns fulls són molt variats. Així, s'explica que si un veí tanca l'aixeta quan s'està afaitant o es fa les dents netes, poden estalviar fins a 20 litres d'aigua per dia.

Per altra banda, també explica que és més aconsellable una dutxa de cinc minuts que omplir la banyera d'aigua. També especifica que si es reguen les plantes durant la nit o a la primera hora del matí hi ha manco evaporació d'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris