algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

La Mancomunitat demana al Consolat que declari la comarca «zona catastròfica»

La sequera ha provocat pèrdues importants als pagesos i els batles demanen ajudes

Les pèrdues econòmiques per part dels pagesos que conreen els camps del Pla de Mallorca a causa de la sequera, té preocupats als batles que integren la Mancomunitat.

En el decurs del ple mantingut el passat dijous, els representants dels pobles del Pla acordaren instar la Conselleria d'Agricultura que declari totes les localitats del pla com a zona catastròfica.

Tots els batles i representants presents al ple manifestaren que els pagesos del seus municipis han estat greument afectats per la sequera. La finalitat de la proposta és alleugerir la càrrega que suposen les pèrdues econòmiques que han sofert els pagesos del Pla mitjançant la petició d'ajuts a l'Administració.

La instància que la Mancomunitat remetrà al Govern estarà també signada per tots els presidents de les distintes cooperatives agràries dels pobles del Pla. Aquesta proposta va ser realitzada pel batle de Petra i president de la Mancomunitat, Joan Font.

Així per tant, la Conselleria d'Agricultura té elaborat un pla urgent contra la sequera. En aquest hi ha una sèrie de línies econòmiques com ara destinar 40 milions de pessetes per a la bonificació dels interessos dels crèdits que subscriguin els pagesos, la inclusió de les Balears en les reduccions fiscals previstes pel Ministeri d'Economia i Hisenda i 500 milions per millorar les xarxes d'aigua depurada per a regadiu agrícola, etcètera.

D'altra banda, la Mancomunitat del Pla de Mallorca compta, pel curs de l'any 2000, amb un pressupost de 420 milions de pessetes. Aquesta partida econòmica suposa un augment de 90 milions de pessetes respecte al pressupost de l'any passat. Així, l'aportació de cada municipi representat dins l'organisme supramunicipal augmenta 5 milions de pessetes.

Les despeses més importants de la Mancomunitat pertanyen al capítol de béns corrents i serveis. En aquest hi ha una partida de 134 milions de pessetes destinada al servei de recollida de fems.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris