algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

El batle d'Escorca fa marxa enrere i ajorna l'aplicació de la taxa als autocars

Tot i que no renuncia a cobrar-la, l'Ajuntament negociarà amb els transportistes

El batle d'Escorca, Antoni Gómez, ha fet marxa enrere, per ara, en l'aplicació als autocars d'una taxa de 1.000 pessetes per aparcar a la Calobra.

Això, emperò, no significa una cessió total davant l'Agrupació Empresarial del Servei Discrecional de Viatgers de les Balears (FEBT).
L'Ajuntament d'Escorca «ajorna l'aplicació de la taxa, però no renuncia a cobrar-la», va assegurar amb rotunditat el batle Gómez.
Dijous horabaixa, la FEBT va comunicar que els autocars del servei discrecional de passatgers de Balears no realitzarien a partir de dilluns, dia 1 de maig, més excursions a la Calobra en senyal de protesta per l'anunci realitzat per l'Ajuntament d'Escorca d'aplicar la taxa a partir del primer de maig.

Tot i que, en principi, Antoni Gómez s'ha mostrat flexible amb els transportistes de passatgers, el batle tramuntanenc considera que «les 1.000 pessetes fixades com a taxa, són inamovibles, ja que és una quantitat justa». Els motius que argumenta Gómez per no rebaixar ni un duro la taxa és que «hem de tenir en compte les despeses que ha ocasionat fer un aparcament a la Calobra i el que costa mantenir-lo».

De fet, el batle assegura que «tot i que l'Ajuntament ha rebut ajudes del Pla d'Obres i Serveis del Consell Insular de Mallorca (CIM) i del pla Mirall, hem hagut de fer un esforç molt important, ja som un ajuntament molt petit».

A part de justificar la taxa amb els cost dels aparcaments, Gómez recorda l'esforç pressupostari que suposa «oferir serveis municipals, com ara, la seguretat, l'embelliment, l'enllumenat, la recollida de residus, etcètera, adequats al nombre de visitants i turistes que ens visiten i que no contribueixen directament al tresor municipal».

En això Gómez discrepa de la FEBT que, dijous va considerar que «les excursions dels autocars generen durant tot l'any una activitat turística que, sense cap dubte, reporta beneficis directes i indirectes al tresor de l'Ajuntament d'Escorca suficients com per afrontar el cost dels aparcaments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris