algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Totes les forces del Pacte subscriuran el manifest del 6 de maig a València

400 regidors aniran a l'assemblea municipalista dels Països Catalans

Totes les forces del Pacte de Progrés subscriuran el manifest que sortirà de l'assemblea de regidors dels Països Catalans que es durà a terme a València el pròxim dia 6 de maig i a la qual ja han confirmat la seva assistència prop de quatre-cents càrrecs electes responsables de les àrees de Cultura i Medi Ambient procedents de consistoris d'arreu de l'àmbit lingüístic català. Dels setze regidors de les Illes Balears que a hores d'ara han confirmat la seva assistència a la diada reivindicativa convocada sota el lema «Anem junts per la llengua, pel territori», només quatre són del Partit Socialista de Mallorca-Entesa nacionalista (PSM-EN).

El document sobre propostes de col·laboració muncipal que s'aprovarà a l'esmentada assemblea, que tindrà lloc probablement al Paraninf de la Universitat de València i serà llegit per diferents regidors assistents, gaudirà de l'adhesió i la presència de representants del Pacte de Progrés, encara per confirmar llevat del representant d'Unió Mallorquina (UM), el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer. L'altre representant d'UM que anirà a València és Domingo Bonnin, regidor de Cultura del mencionat consistori.

Els quatre representants del PSM "una escassa presència que es deu a les tenses relacions entre els seus socis valencians del Bloc Nacionalista Valencià i el promotor d'Acció Cultural del País Valencià, l'editor Eliseu Climent" són Josep Gomila, batle i regidor de Cultura d'Alaró; Miquel Amengual, regidor de Medi Ambient en aquest Ajuntament; i Maria Costa i Catalina Ramis, regidores nacionalistes a l'Ajuntament de Palma.

El partit que més càrrecs aporta és el PSIB-PSOE, amb set regidors: Joana Maria Coll, regidora de Cultura de Calvià; Antoni Gómez i Pau Morlà, batle i regidor de Cultura d'Alaior, respectivament; Melciora Gómez i Magdalena Fuster, regidores de Medi Ambient d'Alcúdia i Artà, respectivament, i Isabel Riera i Maria Pilar Juan, regidores de Cultura i Medi Ambient de Maó, respectivament.

La resta de regidors illencs són: Josep Carreras, regidor de Cultura de Ferreries d'EEF; Miquel Galmés, regidor de Medi Ambient de GISE; i Elvira Piris i Antònia Tous, regidores independents de Cultura i Serveis Socials d'Artà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris