nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Cort farà una ordenança per reduir la producció de residus en origen

La proposta, presentada per EU-EV, fou aprovada per unanimitat

El ple de l'Ajuntament de Palma aprovà ahir per unanimitat una proposició d'Esquerra Unida-Els Verds (EU-EV) referida a la reducció de residus a l'àmbit municipal. Sorprenentment, el batle, Joan Fageda (PP), expressà la disposició del grup popular de votar a favor de la iniciativa, però posà les seves condicions.

La proposta inicial d'acord deia que «l'Ajuntament de Palma elaborarà una ordenança sobre reducció dels residus que incorpori els següents objectius». Fageda aconseguí que la regidora d'EU-EV, Margalida Thomàs, li acceptàs el canvi d'aquest text per «l'Ajuntament... iniciarà estudis per elaborar una ordenança...». Però, abans d'arribar a aquest acord, primer fou necessari assistir a un agre i llarg debat entre Maria Crespo, regidora de Sanitat i Medi Ambient, i Margalida Thomàs.

Crespo reconegué que la proposta d'EU-EV era positiva en els seus termes i hi expressà el seu acord, però afegí que «és una iniciativa que no ha de ser aprovada per aquest ple, sinó traslladada a la Conselleria de Medi Ambient, ja que és l'administració competent en la regulació del tractament de residus. El que no podem fer és obligar els ciutadans de Palma a prendre una sèrie de mesures en relació a la recollida de residus i que, després, Medi Ambinet n'imposi unes altres. També es podria donar el cas que les nostres mesures de reducció no fossin adaptables a les de recollida i tractament, que també són competència de la Conselleria, per la qual cosa hauríem pres una decisió inútil».

Margalida Thomàs titllà Maria Crespo d'ignorant «per no conèixer la legislació autonòmica i estatal vigent en matèria de residus» i li recordà que «la reducció en origen és una competència d'àmbit municipal municipal. Si la nostra proposta ha de quedar reduïda a una trasllació a la Conselleria de Medi Ambient, preferesc retirar-la».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris