muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Alomar: «No es poden prendre mesures immediates per evitar l'angoixa a l'estiu»

El conseller anuncià que el 2000 es tancarà amb 109.298 turistes més que el 1999

«Durant els mesos de juliol i agost patirem una sensació d'angoixa a causa de la gran afluència de turistes, però no es poden pendre mesures immediates per evitar-ho». D'aquesta manera, el conseller de Turisme, Celestí Alomar, corroborà ahir l'anunci realitzat pel director de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, l'economista Miquel Alenyà, el passat dimarts, dia en què alertà sobre l'«esgotament i saturació de recursos» que patiran les Balears aquest estiu a causa de la plena ocupació dels allotjaments turístics. A més a més del col·lape de les infraestructures, es veurà afectat el subministrament energètic i hídric.

El responsable de l'àrea de Turisme de l'Executiu Antich anuncià que l'exercici turístic de l'any 2000 es tancarà amb un augment de l'u per cent sobre les xifres de l'any passat (7'8 per cent respecte del 1998, el que equival a 10.929.794 viatgers).

Amb aquesta previsió, el 2000 finalitzaria amb un increment de visitants de 109.298 persones més que el 1999, la qual cosa donarà lloc a un total de turistes de 11.039.092, és a dir, 435.006 viatgers menys en relació a les estimacions llançades per la Caixa de les Balears Sa Nostra.

Davant aquest augment incessant de les arribades de turistes al llarg de l'estiu i els problemes que provoquen entre els habitants autòctons de les Illes, el conseller Alomar assegurà que «s'estan cercant solucions, però no seran immediates. Des de l'abundància, volem modificar el nostre model turístic i la imatge de les Balears, basada en el turisme de masses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris