algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La batlessa demana que es renovin els estatuts per poder anar al Davallament

Ramon es reuní amb el president de les confraries i dos representats de Can Pontico

La batlessa de Pollença, Francisca Ramon, demanà ahir al matí als responsables de les capes que actualitzin el reglament de la Confraria del Santíssim Crist del Calvari perquè una dona pugui presidir i baixar la processó. Ramon els aconsellà que a l'hora de convidar el Consistori ho facin per escrit i ho presentin per registre d'entrada.

Ramon formulà aquestes peticions en el decurs d'una tensa reunió que mantingué per espai d'hora i mitja amb el president de la Comissió de Confraries, Sebastià Comas, i amb dos representants de la família de Can Pontico. En acabar l'entrevista, només la batlessa volgué parlar-ne. Emperò, les disputes internes les deixà de banda. Ramon es limità a manifestar que els havia instat a presentar una proposta concreta de nou reglament i que els representants de la Comissió de Confraries ho havien acceptat. «És més, s'han compromès a presentar-la la setmana vinent, després d'haver-se reunit», apuntà.

La nit del dimecres, la Comissió de Confraries ja havia mantingut una primera reunió. En el decurs d'aquesta, els integrants de la Comissió de Confraries no volgueren pronunciar-se ni a favor ni en contra d'acceptar que una dona "en aquest cas la batlessa de Pollença" pugui presidir i davallar l'escalonada amb la processó del Davallament. «La Comissió de Confraries ha de suggerir renovar els estatuts, però la decisió última la tenen les capes», assenyalaran.

Cal recordar que els estatuts, com despús-ahir ja publicà Diari de Balears no prohibeixen a cap dona presidir la processó, per més que des de la Comissió de Confraries s'esforcin en retreure-ho.

Dimecres a la nit també volgueren puntualitzar que l'actualització dels estatuts «per ventura no passa per deixar que una dona presideixi la processó». És aquí quan Martí Ochogavia, regidor d'UNPI i integrant de la Comissió de Confraries, es demanà en veu alta: «Hi pot anar, una dona, al combat de Moros i Cristians? Que podem anar a cercar una dona per ser centurió, o per ballar els cavallets o per anar de rei mag?». Mentre, la resta d'integrants de la Comissió de Confraries assentien amb el cap. Sembla ser que ells no veuen la batlessa com la representant del poble sinó com una dona, d'aquí la negativa a deixar-la presidir la processó i a davallar l'escalonada del Calvari amb els homes de les capes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris