cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

Jaume Matas va rebre una acurada formació en noves tecnologies

Fou durant la seva etapa de director general d'Economia

L'exconseller d'Economia, Joan Forcades, es precocupà perquè els joves quadres a les seves ordres, entre els quals hi havia Jaume Matas i Bartomeu Reus, obtinguessin una acurada formació en tot el que es refereix a les noves tecnologies i altres aspectes de la gestió econòmica. Forcades, conseller des del 87, no dubtà a proporcionar aquests estris al cercle que treballava amb ell. Cursos amb els millors experts i alguna visita pedagògica a Syllicon Valley.

Aquesta informació sembla contradir-se amb les declaracions que el cap de l'oposició féu a Diari de Balears assegurant «no tenir ni idea d'informàtica».

Fonts de la Conselleria d'Economia en l'època d'Alexandre Forcades han explicat que l'exconseller considerava la formació com una manera de recompensar els esforços d'aquells que més treballaven. Aleshores formà un petit cercle amb els joves directors generals i alguns economistes que es reunia amb una certa periodicitat i participava en activitats formatives relacionades amb les noves tecnologies, la planificació estratègica i la tècnica pressupostària.

Quan el 1997 Jaume Matas ocupà la Presidència del Govern, molts dels seus càrrecs de confiança, com Antoni Rami i Manuel Ferrer, sortiren de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

Les declaracions de Matas en el sentit de «no tenir ni idea d'informàtica» es produïren en relació a l'esclafit del cas Bitel, de suposat espionatge politicourbanístic, que investiga el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma, amb la col·laboració de Delinqüència Econòmica.

Dimecres passat prestaren declaració davant el jutge dos directius i dos exmembres del consell d'administració de Bitel, empresa des d'on s'efectuà el readreçament del correu electrònic de la Comissió d'Urbanisme cap a l'ordinador del secretari personal de Jaume Matas al Consolat.

Ha transcendit també que l'empresa Atlas plantejarà una altra denúnica contra Bitel per competència deslleial. El servidor semipúblic no està inscrit, com era preceptiu, al Registre especial de la comissió del mercat de les telecomunicacions. Per tot això, també exigeix que es procedeixi al precintat de Bitel.

Un altre floc del cas Bitel és el descobriment de l'empresa Equiof 97, que rebé un crèdit del servidor i que després efectuà treballs de manteniment de repetidors per encàrrec del Govern de Jaume Matas.

La setmana que ve Francesc Antich compareixerà davant el Parlament per explicar la denúncia pel readreçament del correu electrònic de Francesc Quetglas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris