algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

«Rebatrem el suport institucional a la Feria de Abril amb actes mallorquins»

El portaveu del Lobby per la Independència anuncia protestes molt peculiars

«Estam preparant una cercavila, amb manifestants vestits a l'ample, actuacions de xeremiers mallorquins i de ball de bot». D'aquesta manera tan peculiar fa comptes el Lobby per la Independència manifestar la seva protesta contra el suport institucional de l'Ajuntament d'Inca a la Feria de Abril que s'organitza en aquest municipi mallorquí.

Jaume Sastre, un portaveu de l'organització nacionalista i independentista, està molt ofès, a l'igual que altres mallorquins, «pel fet que una celebració tradicional andalusa rebi més suport que altres manifestacions culturals mallorquines».

«Per això, convidam els mallorquins de tot arreu que vénguin a Inca el dia de la inauguració de la Feria de Abril, que de moment s'anuncia per al pròxim dia 5 de maig al quarter General Luque».

La protesta no es limitarà a una senzilla manifestació, emperò. «Es tracta de venir vestits a l'ample, a la manera tradicional mallorquina, i de convidar els grups de ball de bot que vénguin a participar-hi actuant», explica Sastre.

Sastre adverteix el batle de Palma, Joan Fageda, que si triomfa la protesta i té èxit, «ho tornarem a repetir a Palma i allà on es faci un greuge comparatiu amb la cultura mallorquina». De fet, segons el portaveu del Lobby per la Independència, «a Palma destinen a la Feria de Abril 19 milions de pessetes».

Per Sastre, «l'actitud de les institucions des que es començà a donar suport a la Feria de Abril, quan governava el socialista Ramon Aguiló a Palma, només afavoreix un conflicte ètnic a llarg termini. A la gent de fora que ve a Mallorca no l'has de motivar que, públicament, celebri les seves festes amb suport institucional, l'has de motivar a participar en els actes festius d'aquí, com en les pancaritats».

«Del contrari, només creen un conflicte ètnic i més Rabascos», afegeix Sastre en referència al regidor de Llucmajor, que diu que defensa els drets dels vinguts fora de Mallorca.

Finalment, Sastre es demana «què diria en Leo Bassi "còmic que protestà contra un espectacle privat alemany l'any passat davant la plaça de Toros de Palma" d'aquestes celebracions que, endemés de ser de fora, reben suport institucional».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris