algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La collita de taronja sollerica podria sobreviure gràcies al mercat alemany

La demanda teutona crea optimisme a un sector que, a Sóller, s'estava abandonant

Els problemes que afecten la taronja sollerica, que en els darrers temps no troba sortida en el mercat, sembla que es poden resoldre aviat si prospera la iniciativa d'enviar aquest cítric cap a Alemanya. Així ho ha manifestat Josep Oliver, gerent de la Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller, que veu molt bones perspectives de futur en una iniciativa que podria acabar sent molt rendible. En les darreres setmanes la Cooperativa ha remès una bona quantitat de taronges a Alemanya, on ha sorgit un client que en poc temps ja n'ha fet diverses comandes.

Mentre que fins ara molta fruita es perdia als arbres, Oliver està molt esperançat amb aquesta via d'exportació, tot i que reconeix que per enguany aquesta porta s'ha obert un poc tard, atès que la temporada ja es troba molt avançada i molta de la collita s'ha perdut als arbres. Aquesta circumstància s'ha produït perquè molts de pagesos han decidit no collir el cítric davant els pocs beneficis que dóna, ja que es paga molt malament. No obstant això, si de cara a l'any que ve el client alemany es manté la cosa pot canviar favorablement, especialment quant a les canonetes i la navel, que són els tipus de taronges que més es demanden a Alemanya i que es podrien ampliar a altres classes.

Precisament davant l'escassa demanda existent de taronja sollerica, tot i que sempre havia estat molt apreciada, els responsables de la Cooperativa han decidit donar-li altres sortides, i una de les les primeres passes ha estat procedir a l'elaboració de confitures i melmelades de taronja, en un nou producte que en breu veurà la llum, segons ha confirmat el mateix Pep Oliver. De fet, s'està pendent de resoldre un petit problema que ha sortit amb l'etiquetatge, que s'espera solucionar en pocs dies i que sens dubte serà un al·licient més per treure profit de la taronja sollerica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris