algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

L'Ajuntament cedirà es Carnatge a Costes perquè hi construeixi el jardí botànic

Crearà, a més, una fundació amb la UIB per al seu manteniment i conservació

L'Ajuntament de Palma proposarà a la Demarcació de Costes de les Balears la creació d'un jardí botànic en es Carnatge, després que el Govern de les Illes Balears hagi renunciat al projecte i a la cessió dels terrenys per part de Cort. Ahir, el Consell de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma donà compte de la renúncia, per part de l'Executiu autonòmic, al conveni urbanístic pel qual el Govern assumia l'ús i gaudi dels terrenys per a la creació d'un jardí botànic.

El Consell de Govern renuncià a aquesta cessió temporal el passat 3 de març. L'acord amb l'Executiu havia estat aprovat pel ple de l'Ajuntament de Palma el 21 de desembre de 1992 i signat amb el Govern poc després, el 4 de gener de 1993. Així, Cort torna a assumir la titularitat de gairebé tots els 307.000 metres quadrats on està prevista, ja des de fa 7 anys, la creació del jardí botànic.

Ahir mateix, per via d'urgència, el Consell de Gerència d'Urbanisme acordà el compromís de cedir es Carnatge a la Demarcació de Costes de les Balears quan aquesta institució presenti un projecte de jardí botànic que aconsegueixi el vistiplau de l'Ajuntament. Així, Costes faria el projecte, però també s'encarregaria de la contractació i del finançament de l'obra.

El tinent de batle d'Urbanisme, Rafel Vidal, explicà ahir que «no es pot parlar ara de pressupost, però cal recordar que un professor de la Universitat de les Illes Balears ja redactà un avantprojecte, del qual es podia preveure un finançament d'uns 2.000 milions de pessetes. Però, ara per ara, aquesta quantitat és només una referència».

D'altra banda, la Demarcació de Costes ja té engegat el projecte de construcció d'un passeig per a vianants a la primera línia de la zona d'es Carnatge, mentre que el jardí botànic quedaria a tota la part posterior. Així mateix, es mantindran les antigues pedreres pel seu interès etnològic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris