algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Costa defensa les lliures designacions per poder governar 'sense hipoteques'

Afirma que els sindicats no plantejarien aquest debat si es tractàs d'empreses privades

El conseller d'Interior, Josep Maria Costa, defensà ahir «de forma clara» les lliures designacions dels caps de servei de l'Administració autonòmica, «per tal que el Govern pugui desenvolupar sense hipoteques la política per la qual ha estat elegit pels ciutadans».

Costa destacà que les lliures designacions de determinats funcionaris «no són càrrecs de confiança». El titular d'Interior de l'Executiu indicà que només afectarà els funcionaris que han desenvolupat una carrera professional amb eficiència «i que no sempre es valora, ja que existeixen una sèrie de conceptes subjectius que no tenen per què ser identificats amb seguidisme ideològic».

Per Josep Maria Costa, «és lògic que una empresa com l'Administració, que només té la funció de defensar el ciutadà i donar un major servei de qualitat, pugui decidir quins són els caps de servei que han d'executar les seves polítiques». El responsable de la Funció Pública del Govern de Progrés insistí que no es creava cap càrrec de confiança més.

Malgrat que el «ventall sindical» votà en contra de la modificació del catàleg de llocs de feina que inclou aquesta possibilitat de nomenar els caps de servei, Costa afirmà que «aquest debat no se li ocorre a cap sindicat plantejar-lo fora de l'àmbit de l'Administració pública».

Malgrat que en un principi el director general de la Funció Pública, Jaume Colom, anuncià que el nou catàleg s'aprovaria demà divendres en el decurs del consell de Govern, Josep Maria Costa digué que és probable que el tema es retardàs fins al proper divendres. «El model de catàleg està totalment definit, però poden haver-hi alguns retocs de tipus tècnic que s'afegeixin al text inicial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris