lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Quinze municipis illencs van a la reunió de regidors del 6 de maig a València

Lluís Llach estrenarà finalment l'espectacle «Germania 2007» a la Plaça de Bous

Quinze municipis de les Illes Balears han confirmat a hores d'ara la seva presència en l'assemblea de regidors dels Països Catalans que tindrà lloc el pròxim dia 6 de maig a València, organitzada per la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster. Aquests regidors illencs de les àrees de cultura i medi ambient faran part d'una reunió en la qual participaran prop de 400 edils. D'altra banda, la Diputació de València va fer ahir mateix marxa enrere en la prohibició emesa dimecres de la passada setmana de cedir la Plaça de Bous del cap-i-casal valencià per a l'estrena de Germania 2000, últim treball musical de Lluís Llach amb lletres del poeta Miquel Martí i Pol.

L'acte unitari de regidors procedents d'arreu de l'àrea lingüística catalana, que de complir-se els desitjos dels organitzadors tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de València, s'iniciarà amb una presentació de la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster a càrrec de Carles Solà, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de la Conferència de Rectors d'Universitat d'Espanya (CRUE). «L'acte suposarà l'oficialització definitiva de la Institució Joan Fuster», declarà a Diari de Balears Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural del País Valendcià (ACPV), una de les associacions que convoquen els actes del 6 de maig.

Acte seguit, el protagonisme el prendran els regidors, d'entre els quals ja han confirmat la seva intervenció Ferran Mascarell, del Partit dels Socialistes de Catalunya i responsable de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, i Imma Mayol, regidora d'Inciativa per Catalunya en aquest consistori.

L'assemblea finalitzarà amb la lectura d'un manifest on se subscriurà el compromís per part dels assistents d'establir un marc de col·laboració d'àmbit municipal en matèria de cultura, llengua i medi ambient. Els organitzadors, segons Gisbert, tenen la intenció de fermar les bases per a la creació d'un fòrum municipal estable amb seu a València.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris