cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

Salom preveu que els pavellons per a crònics es derivaran a usos geriàtrics

Abans els centres d'aguts hauran de ser assimilats pels hospitals generals illencs

Els actuals pavellons en què l'Hospital Psiquiàtric asila els malalts crònics i els disminuïts psíquics poden ser reconvertits en el futur en un geriàtric, segons anuncià ahir la consellera de Sanitat, Aina Salom.

La primera funció d'aquesta remodelació seria el tractament dels interns actuals i després obrir-se a altres persones. Previsiblement, en aquest cas, el Psiquiàtric hauria de ser retornat al Consell Insular de Mallorca, responsable legal de les instal·lacions procedents del llegat Mádico, encara que aquest extrem no ha estat confirmat per la titular de Sanitat.

El Pla Autonòmic de Salut Mental (PASM) preveu que les unitats destinades a malalts aguts siguin derivades als hospitals generals (no necessàriament a l'Hospital General de Mallorca, com alguns han interpretat) i s'incrementi el nombre d'Unitats de Salut Mental (USM) ambulatòries arreu de les Balears, de manera que l'internament del pacient sigui breu i no es pugui incórrer en una assistència asilar centralitzada, com és l'actual.

Ambdós models (asilar i comunitari) coexisteixen en el present, afavorint l'efecte que els psiquiatres diuen «de porta giratòria»: el malalt asilat és expulsat del «manicomi» i és derivat a les USM o altres resorts; la seva ineficàcia, motivada per la manca de recursos reals, fa que els pacients hi tornin a entrar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris