muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El «manicomi» substitueix el «dinar de ses faves» per una comissió tècnica

Rafael de la Rosa podria presidir l'òrgan assessor que planificarà la reforma

Ahir era el dia fixat perquè l'Hospital Psiquiàtric celebràs el tradicional «dinar de ses faves», al qual els professionals del centre conviden polítics i una petita representació de pacients per explicar els seus fets i avanços. En comptes d'aquest dinar, emperò, el Psiquiàtric acollí ahir la constitució de la comissió tècnica assessora que haurà de desenvolupar el Pla Autonòmic de Salut Mental (PASM).

El doctor Rafael de la Rosa "president de l'Associació Balear de Psiquiatria" fou proposat per Antoni Rifà, actual director de l'hospital, per dirigir aquesta comissió, la qual integren psiquiatres i metges de la Conselleria de Sanitat, Insalud-Balears i els tres consells insulars; aquesta comissió té potestat per proposar canvis substancials del PASM sense que aquest hagi de retornar al Parlament, que el va aprovar l'any 1998. La comissió interinstitucional o política abasta per aprovar els canvis introduïts, com el que ahir demanà la creació d'una vicepresidència.

Com a anunci de la llibertat de què haurà de gaudir aquesta comissió, la consellera de Sanitat, Aina Salom, insistí en la «voluntat política» d'afrontar seriosament la reforma psiquiàtrica endarrerida amb una «dotació econòmica que mai no havia existit en aquesta Comunitat Autònoma»; part de la quantitat futura s'haurà de destinar a recursos humans. Aquesta dotació haurà de ser definida per la comissió tècnica que ahir es va constituir. Fins llavors, la partida de 150 milions de pessetes que va preveure l'anterior equip de Govern "i que es limita a la rehabilitació parcial del centre" ja ha estat duplicada, i s'anuncien noves aportacions abans que no es tanqui l'exercici administratiu, amb la intenció de donar «la dignitat i justícia que pertoquen» no només als malalts interns sinó també «als treballadors» que hi fan feina «en condicions precàries».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris