cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El servei d'emergències 112 rep una mitjana de 1.416 telefonades diàries

La majoria són per accidents de trànsit i incidents que han de menester la Policia

El servei d'emergències 112, depenent del Govern balear, ha rebut durant els tres primers mesos del 2000 un total de 128.895 telefonades, cosa que suposa una mitjana diària de 1.416. Aquesta xifra ha augmentat de manera important durant la Setmana Santa quan, entre el dijous 20 i el dilluns 24, s'atengueren 2.278 trucades, la majoria referides a accidents de trànsit, incendis de tot tipus, rescats de muntanya i també, marítims.

Aquesta activitat de l'112 confirma, segons el conseller d'Interior, Josep Maria Costa, l'augment del coneixement d'aquest servei entre els ciutadans de les Illes i també entre els turistes que visiten l'Arxipèlag, ja que l'112 és el codi d'emergències en tots els països europeus.

De totes les telefonades, el 99'3% s'atengueren en menys de 15 minuts, «fet que demostra la rapidesa i agilitat del servei», digué el conseller d'Interior. Josep Maria Costa explicà que durant el primer trimestre es registrà una mitjana de 340 incidents diaris, cosa que suma un total de 30.898, un número inferior al de trucades perquè per una mateixa emergència es produeixen diverses telefonades de diferents persones que avisen del succeït.

Segons les dades que feren públiques ahir el conseller Costa; el director general d'Interior, Antoni Torres, i el director de l'112, Vicente Soria, de les emergències produïdes entre gener i març, 25.116 correspongueren als diferents cossos policíacs (Local, Nacional i Guàrdia Civil). Altres 2.492 foren per atendre emergències de foc, salvament i rescat, i 2.555 precisaren d'assistència mèdica per part de l'Insalud i de les Ambulàncies Illes Balears.

Costa destacà que, a partir del mes de març, els casos englobats dins el grup d'emergències de foc i rescats creixen de manera important. Les altes temperatures i la manca de pluja fa que augmenti el nombre d'incendis. També el bon temps primaveral provoca que els esports, especialment marítims, es practiquin massivament, la qual cosa provoca un increment de les emergències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris