algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

L'Executiu subvencionarà les pime que adoptin mesures contra la sinistralitat

Economia i Treball crea un fons de 60 milions de pessetes per a aquesta finalitat

L'Executiu ajudarà econòmicament les Pime i microempreses "negocis amb una plantilla no superior a cinc llocs de feina, inclosos els autònoms" que inicien el procés de modernització de les seves eines de treball i la seva adaptació a les normes de prevenció de risc laborals per així reduir el nombre d'accidents laborals, que situa les Balears com l'autonomia amb el major índex de sinistralitat de l'Estat espanyol.

Per aquesta finalitat, la Conselleria d'Economia i la de Treball, que encapçalen Pere Sampol i Eberhard Grosske, respectivament, han creat un fons de 60 milions de pessetes. Aquesta és la primera iniciativa governamental que es du a terme amb motiu del Dia Europeu de Prevenció de Riscs Laborals, el pròxim 28 d'abril. El Govern subvencionarà fins al 15 per cent de la inversió que realitzen les Pime i pel que fa a les microempreses, les ajudes arribaran al 25 per cent. En ambdós casos, la quantitat no superarà el milió de pessetes.

Aquest finançament «multiplica per quatre les actuacions del Govern Matas en matèria de prevenció de riscs laborals» i s'inicia una nova modalitat d'ajuda efectiva als empresaris que mai no s'havia donat a les Illes, remarcà Grossske. En aquest sentit, l'Executiu duplicarà la plantilla d'inspectors a les Balears la qual cosa, segons Grosske, «constitueix un esforç desconegut fins ara amb aquest objectiu i que els empresaris agraeixen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris