cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Devers 600 persones es manifesten en contra del parc natural del Llevant

Antich es reunirà avui amb els batles de la comarca per tractar del tema

L'Associació per la defensa del Llevant de Mallorca ha organitzat un seguit de reunions a Artà, Sant Llorenç i Son Servera amb un objectiu comú: la mobilització de tots aquells veïns afectats pel pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) perquè «diguin no» al parc natural del Llevant a la manifestació del proper dia 29 d'abril a Palma.

El primer dels encontres d'aquesta setmana es va celebrar ahir vespre, a partir de les 21.00 hores a la plaça de l'Ajuntament, lloc on els participants s'hagueren de traslladar a causa de l'afluència massiva de públic i la manca d'espai. La sala d'actes del Centre Social d'Artà, que inicialment havia d'albergar els manifestants en contra del PORN, esdevingué reduïda per als més de 600 veïns de la localitat, que no tingueren més remei que sortir a l'exterior.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Artà, Jaume Guiscafré (IA), així com el representant del GOB, Antoni Font, coincidiren a proclamar que «el parc natural sempre acaba per ser allò que la gent desitja que sigui», parlaments que foren contestats amb crits per la gent del públic. En representació dels detractors del PORN varen parlar Margalida Llobera, de l'associació de Tramuntana; Fernando Fortuny i Mariano Servera, president de l'Associació per la defensa del Llevant.

Per la seva banda, el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, no ha restat al marge de totes aquestes mogudes en contra de la creació del parc natural de la serralada del Llevant. En aquest sentit, el president de l'Executiu autonòmic mantindrà avui en el Consolat de Mar una reunió amb els batles dels municipis afectats pel pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) de la serra de Llevant. Està previst que a la reunió hi assisteixin la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, així com els batles de Capdepera, Joan Pascual; Son Servera, Eduard Servera; Sant Llorenç, Mateu Puigròs; Artà, Montserrat Santandreu; Manacor, Miquel Riera i Santa Margalida, Antoni del Olmo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris