algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El GOB demana al Superior que ordeni enderrocar els quatre xalets de Llucalcari

Envia a la Sala un escrit «on es demostra que Deià s'ha inventat un Pla Especial»

El grup ecologista GOB ha demanat a la Sala Contenciosa-Administrativa del Trinunal Superior de Justícia de les Balears que ordeni i exigeixi al batle de l'Ajuntament de Deià, Francesc Salas (PP), l'execució de la sentència que ordena l'enderrocament dels quatre xalets de Llucalcari, entre els propietaris dels quals es troba l'exdiplomàtic i presentador Fernando Schwartz i l'entitat Es Bancals, vinculada al magnat britànic Richard Branson.

Com se sap, el 1992 el Tribunal Superior de les Balears (TSJB) estimà el recurs dels ecologistes i anul·là les llicències d'aquests xalets, ordenant la seva demolició, a causa de l'incompliment de la Llei de patrimoni. En anys posteriors el Tribunal Suprem i el Constitucional ratificaren la sentència del TSJB i rebutjaren els recursos presentats per les parts afectades. Finalment, l'Ajuntament de Deià envià l'any passat un escrit al TSJB al·legant que el pla especial redactat pel municipi «evitava enderrocar les cases».

Ara el GOB ha enviat un escrit de rèplica al Tribunal on «demostram que l'Ajuntament de Deià s'ha inventat un Pla Especial, que no està aprovat, amb la insana intenció de legalitzar i protegir els quatre xalets de Llucalcari». Així ho va assegurar ahir a Diari de Balears el misser del GOB, Eduard Moreno, que afirma que ara «s'haurà d'esperar el pronunciament de la Sala sobre els arguments que dóna l'Ajuntament per invalidar la sentència del TSJB mateix i els que hem enviat nosaltres».

Concretament, el GOB argumenta per una banda que «la Comissió Insular d'Urbanisme, l'única competent per aprovar definitivament el pla especial, en sessió celebrada el dia 14 i 15 d'octubre de 1999, va acordar «suspendre l'aprovació definitiva del pla especial de Deià a fi que l'Ajuntament repari tot una sèrie de deficiències». L'Ajuntament va presentar diversa documentació per resoldre aquestes deficiències, i segons un escrit firmat per Rafel de Lacy, com a president de la Comissió Insular d'Urbanisme, el 15 de març del 2000 «aquest expedient està pendent de resolució per part de la Comissió Insular d'Urbanisme».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris