cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

La patronal agrícola planta Antich i confirma la protesta de dissabte

El seu president menyspreà el cap del'Executiu quan havia acceptat l'audiència

Ferran Dameto, president de la Federació Agrícola Ramadera Balear, (FARB) va fer ahir anques enrere, decidí renunciar al diàleg i no acudí a l'audiència amb Francesc Antich per cercar solucions als problemes del camp balear. El cap de l'Executiu l'havia citat per escoltar els arguments de la FARB, que anuncià fa una setmana una manifestació dissabte, dia 29, amb tractors al Consolat de Mar per protestar contra la política agrària del Govern.

En aquesta audiència estaven citats Joan Mayol, conseller d'Agricultura, i Margalida Rosselló, consellera de Medi Ambient, criticats per la FARB. Antich va assegurar que era «sorprenent» l'actitud de la FARB tenint en compte que la mateix Federació havia sol·licitat l'audiència a mitjan abril. El president de la Comunitat Autònoma afirmà que això demostra que «la FARB no vol solucionar res i que el seu únic objectiu és anar en contra sistemàticament del Pacte de Progrés».

El cap de l'Executiu opinà que «la negativa de Dameto de no haver vingut és, tal vegada, perquè tenia por que el convencéssim que no fes la manifestació. El senyor Dameto sap que té dret a fer qualsevol manifestació. Però amb la seva actitud de rebutjar una audiència que la federació que ell presideix havia demanat demostra que en realitat hi ha més ganes de manifestar-se en contra del Pacte de Progrés que voler arreglar els problemes dels pagesos, que són molts».

En aquest sentit, Antich afirmà que per la via del diàleg el Govern balear «ha aconseguit acords amb altres organitzacions i entitats de la pagesia, però sembla que a la FARB li interessa més l'enfrontament». El president assegurà que l'Administració autonòmica és conscient del «mal moment» en què es troben «els agricultors i els ramaders en general, i no només segons quins propietaris», precisà. Així mateix, el Govern balear envià ahir un comunicat «lamentant la nul·la capacitat de diàleg de la FARB i una nova demostració del seu nul interès per cercar solucions als problemes del món rural balear».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris