cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

«No vàrem convidar Antich perquè no ens donaren l'ajut promès per Matas»

El president de la Comissió de Confraries, Sebastià Comas, parla de la polèmica

El president de la Comissió de Confraries, Sebastià Comas, ahir no dubtà gens ni mica a parlar de la polèmica que el Divendres Sant esquitxà de ple la processó del Davallament.

"Quina és la vostra versió dels fets? 
"Tota la polèmica que plantejà no sé qui, la batlessa,... és falsa. La batlessa no havia de presidir el Davallament. Feia mesos que la Comissió de Confraries en ple havia decidit que fos Felip Cerdà Alemany "un dels hereus de la família Pontico" qui presidís la processó. A ella, i com a cortesia de la Comissió de Confraries, la vàrem convidar a veure l'acte del desenclavament i li posàrem una cadira a la presidència. Una vegada acabat l'acte li demanaren si volia que l'acompanyassin a baixar el Calvari.

"A baixar fora de la processó? 
"Sí, a baixar del Calvari sense anar dins la processó. Però, ella ens digué que se n'aniria amb un cotxe municipal.

"Només la convidaren a seure? 
"Sí, com una atenció a la senyora batlessa, ja que no podia presidir el Davallament. En primer lloc, perquè estava decidit i, en segon, perquè els estatuts no ho permeten.

"Renovareu aquests estatuts? 
"Pot ser que es renovin i pot ser que no perquè això s'ha de dur a la Comissió de Confraries. Els estatuts de les capes són uns dels primers que es varen redactar. Fins i tot, els estatuts també deien que els homes de les capes havien de ser casats.

"No tots són casats? 
"No.

"Idò per què no acceptau una dona? 
"Perquè tots els que hi van són homes: fadrins, casats o menys casats.

"Munar hi anà. 
"No va presidir la processó. Si anà deu metres de les capes enrere és una altra cosa, tant se val si hi va un torer o un altre. Fins a la data mai cap dona no l'ha presidida.

"Però, vós estau a favor de canviar els estatuts? 
"De moment m'ho he de pensar.

"I com és que no vàreu convidar el president del Govern? 
"Perquè ja estava designada la persona que l'havia de presidir. En un any no pots contentar tanta gent. No és malintencionat, si no l'hem convidat enguany l'haurem de convidar l'any vinent.

"Enguany no heu demanat subvenció a Turisme? 
"Com que hi va haver canvi de govern, passats uns mesos vàrem demanar l'ajuda promesa pel senyor Matas. I insistiren a través de cartes amb la proposta de Matas, però ens digueren que era impossible i que per ventura enguany ens arribaria qualque cosa. Però, com que ens varen fer cas omís suposam que si convidam el Govern, ja sigui Antich o el conseller de Turisme, quan ells ens han denegat la petició, és com fer-los una ofensa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris