cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Projecte Home s'intal·la a Eivissa per a la rehabilitació dels toxicòmans

Dos psicòlegs es preparen a Palma per assistir les necessitats del programa

El Consell Insular i Cáritas preparen l'entrada en servei del Projecte Home a Eivissa. Aquest programa té la intenció d'oferir un servei d'atenció i rehabilitació per a toxicòmans, una reivindicació exigida des de fa anys per l'Associació de Familiars contra la Droga de l'Illa que creuen que és bàsic per poder donar una resposta a la demanda existent.

El Consell i l'entitat Cáritas han començat a fer les negociacions oportunes per poder posar en marxa el servei a Eivissa amb un conveni de col·laboració similar al que s'està desenvolupant en aquests moments a l'illa de Menorca. En aquest sentit, el Bisbat d'Eivissa cedirà un pis per a l'atenció de toxicòmans i oferirà també el servei de dos psicòlegs que formen part de l'equip terapèutic que fa feina en el Projecte Home a Palma. Un cop acabades les tasques de preparació i formació, Cáritas coordinarà la feina amb l'associació de Familiars contra la Droga i amb les institucions públiques per tal que el servei no ajorni més la seva posada en marxa, segons va informar el delegat de Cáritas, Miquel Àngel Riera, que coordinarà les actuacions.

El projecte inclou que a Eivissa es faci un servei a la primera fase de d'acollida al toxicòman i la darrer fase que permet la seva reinserció. La idea inicial dels responsables del programa és ampliar el servei a mesura que augmentin les necessitats. Miquel Àngel Riera destaca que en aquests moments hi ha entre sis i deu persones que estan en el Projecte Home de Palma. El projecte ha sorgit arran d'una proposta de la mateixa associació de Familiars contra la Droga. «La necessitat es detecta quan la gent va directament a Cáritas a demanar ajuda econòmica i es troba tota una problemàtica relacionada amb la droga», assegura Miquel Àngel Riera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris