algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Ciutadella vol establir una proposta d'hotel agroambiental per a Curniola

L'Ajuntament signà ahir un document d'intencions amb el promotor, Dieter Ball

L'Ajuntament de Ciutadella va signar ahir un document d'intencions amb el promotor Alex Dieter Ball per tal de crear un hotel agroambiental a la finca Curniola. Es tracta d'un nou concepte de transformació, en part, de l'ús de les finques rústiques en hotels de luxe que, tanmateix, no abandonarien l'activitat agrícola o ramadera, com sí succeix en els casos d'hotels rurals.

El document signat, i que s'anomena Acord d'Actuació, preveu un projecte de gestió integral per a Curniola, amb la creació d'una unitat residencial de luxe, una unitat agroambiental i un projecte demostratiu de desenvolupament sostenible. Així, amb aquests trets, es recull en el document lliurat ahir a l'opinió pública després de les formalitats de la signatura. Hi van ser presents el batle Pau Lluch, el promotor Dieter Ball, i Carlos Carretero, que serà el responsable de l'execució de la unitat d'explotació agrícola i ramadera de la finca.

Com han reconegut les autoritats municipals, la proposta dels promotors és absolutament nova. Fins i tot, no està reconeguda a cap legislació ni contemplada en el planejament general del terme municipal de Ciutadella. Per això, l'acte d'ahir només va ser una escenificació de l'establiment polític que li mereix la idea a l'equip de govern progressista que encapçala Pau Lluch.

De moment, l'Ajuntament no pot atorgar-li llicència al projecte però, ara com ara, es decanta a favor de la iniciativa. Així, les autoritats municipals manifesten el seu desig que la idea d'un projecte d'hotel agroambiental quedi recollit en els documents del futur pla territorial de l'illa de Menorca que el Consell ha encarregat de redactar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris