algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

SFM aposta pel soterrament de l'estació del tren i del futur tramvia a Son Sant Joan i la UIB

Tres estudis establiran les alternatives del traçat, el tipus de transport, possibles enllaços i la inversió necessària

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), empresa dependent de la Conselleria d'Obres Públiques, aposta pel soterrament de l'estació del tren i també del futur tramvia que unirà Palma amb l'aeroport i la Universitat.

Aquest plantejament, no obstant això, es decidirà després que SFM disposi dels tres estudis que ha tret a concurs i que estaran enllestits a finals d'any o principis del 2001. El més important, segons destacà el gerent d'aquesta empresa, José Antonio Santos, és el que fixarà la mobilitat de l'Illa de Mallorca i el tipus de transport per enllaçar Palma amb la UIB, que inclou una anàlisi de costs i la viabilitat del soterrament de les vies en el seu pas per Palma.

Aquest estudi, amb un pressupost de 60 milions, es completa amb un altre que se centrarà en l'enllaç entre Palma i Son Sant Joan, amb una dotació de 10 milions, i un tercer que analitzarà les alternatives per unir sa Pobla i Alcúdia. Santos manifestà que el projecte del tramvia entre Palma i l'Arenal no s'ha descartat, però aquest trajecte depèn dels resultats de l'estudi, que s'adjudicarà el juny.

El gerent d'SFM recordà que aquest treball és fruit d'un mandat parlamentari, igual que el pla de transports que està elaborant la Conselleria d'Obres Públiques. «Seran les eines de què disposarem per deixar de filosofar i, d'aquesta manera, el Govern tindrà elements suficients per prendre decisions, una vegada que es coneguin les inversions i la seva rendibilitat social».

José Antonio Santos assenyalà que Palma «és l'assignatura pendent» des del punt de vista dels transports, des d'una doble perspectiva: «el soterrament de les vies i la mateixa plaça d'Espanya, que podria quedar alliberada de les zones que ara estan visualment contaminades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris