algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Un simposi de filosofia política ret homenatge a Albert Saoner a la UIB

Professors universitaris recorden avui el pioner d'aquesta disciplina a l'Estat

La Universitat de les Illes Balears (UIB) organitza el I Simposi de Filosofia Política Albert Saoner, en què, en homenatge al professor mort l'any passat, alguns dels grans experts en la matèria arreu de l'Estat analitzaran les perspectives que ofereix el segle XXI.

El professor titular de Filosofia Moral i Política de la UIB, Bernat Riutort, explicà que els professors convocats, procedents de diverses universitats espanyoles i especialment de la UNED, «representen l'actual filosofia política espanyola». «Aquest simposi té el seu origen en un congrés d'ètica política que organitzà el Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), en què s'acordà, en homenatge a Saoner i en record del congrés que ell organitzà aquí fa deu anys, realitzar aquest encontre», assenyalà Riutort.

Les tres jornades del simposi, 26, 27 i 28 de abril, estaran dividides en sessions de matí i horabaixa, cadascuna amb tres ponències i un debat final, a més de conferències nocturnes. El programa, amb l'epígraf genèric de Perspectives de la Política ala comencaments del segle XXI: Diagnòstic, tendències, idees, inclou intervencions sobre temes com polítiques socioeconòmiques, desenvolupament de les ideologies, globalització i crisi dels partits.

Amb l'excepció d'Antonio García Santesmases, que assisteix en qualitat de professor de la UNED i no com a dirigent d'Izquierda Socialista, el simposi no comptarà amb polítics en exercici de la seva professió, fet que "segons Riutort" reflecteix que «la relació entre l'anàlisi i la acció política no ha estat molt complementària a Espanya, la qual cosa fa llàstima».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris