algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Sa Nostra alerta sobre la saturació de recursos a l'estiu per l'afluència de turistes

La caixa preveu que el 2000 tanqui amb un 5% més de visitants respecte del 1999

L'Arxipèlag balear patirà l'«esgotament i saturació dels seus recursos» des de juliol fins a la primera quinzena de setembre a causa de la plena ocupació dels allotjaments turístics. Aquesta situació ha empitjorat respecte de les tres temporades altes anteriors, moment en què el col·lapse de les infraestructures, com del subministre energètic i hídric, es concentrava en un mes, entre juliol i agost, segons remarcà el director de l'Obra Social i Cultura de la Caixa de les Balears Sa Nostra, Miquel Alenyà.

L'economista avançà ahir que l'exercici turístic del 2000 es pot tancar amb un increment de visitants del 4'98% en comparació a l'any passat, és a dir, 544.303 viatgers més, la qual cosa farà un total d'11.474.098 turistes. A més, el cap de l'Obra Social i Cultural anuncià que als dos primers mesos de la campanya estival augmentarà el nombre de visitants: el maig un 3'8% i el juny un 6'77%.

Alenyà explicà que el creixement estival continuarà mentre «segueixi l'actual augment de la capacitat dels allotjaments turístics». És per aquest motiu que Alenyà reclamà a les institucions públiques i privades la necessitat de millorar l'oferta vacacional i les infraestructures illenques, per així augmentar la competitivitat a mig i llarg termini. D'aquesta manera, es podrà incrementar els preus per sobre de l'IPC i obtenir majors ingressos.

Per assolir aquests objectius faria falta una inversió anual d'entre 12 i 15 mil milions de pessetes, els quals s'assolirien amb la implantació de l'ecotaxa. Per aquest motiu, Alenyà es mostrà favorable a la seva implantació, ja que així «les administracions autonòmica i local tindran recursos per materialitzar aquests avanços «amb un mínim sacrifici per part dels turistes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris