cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El 5 de maig s'acaba el termini per opositar al cos docent de les Illes

Treuen a concurs 360 places i forcen l'estabilitat a les Pitiüses

El pròxim 5 de maig es tancarà el termini d'inscripció per a la convocatòria d'oposicions al personal docent de la Comunitat Autònoma, per la qual són obertes 360 places. En un comunicat, el departament del Govern que dirigeix Damià Pons recordà ahir que s'ofereixen 185 places per a mestres, 145 per a professors de secundària, 16 per a professors de formació professional i 14 per a docents de les escoles oficials d'idiomes.

La Conselleria d'Educació ressalta que aquesta és la convocatòria més important dels cinc anys darrers; a més, indica que en el cas de les places per a mestres d'infantil i de primària es realitzaran proves per illes per donar una més gran estabilitat al professorat.

Aquesta ha estat la primera vegada que el Govern decideix adoptar mesures serioses per tal de garantir la permanència del professorat a les Illes Pitiüses, un arxipèlag amb una «producció baixa» de docents que es nodreix principalment amb personal procedent d'altres comunitats autònomes, el qual sovint abandona el lloc de feina en trobar una plaça al seu indret d'origen, segons les ponderacions efectuades repetidament des de la Conselleria. Per aquesta raó, no just s'ha reservat un percentatge de places per a aquest arxipèlag, sinó que a més el professorat que n'obtengui la plaça haurà de garantir una permanència de dos anys al seu lloc de destí. Cal considerar que almanco un 60 per cent del personal docent a aquestes illes és constituït per interins, molts dels quals provenen de la veïna comunitat de València.

A més, com recordarà el lector, les Illes Balers han deixat de reconèixer els certificats de coneixements de llengua catalana expedits per aquesta comunitat autònoma, amb l'excepció dels que es deriven d'estudis universitaris (assignatures de llengua catalana a les universitats).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris