algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Munar diu que UM ha estat l'únic partit «que sempre ha protegit el territori»

La presidenta del CIM presentà ahir el vídeo divulgatiu de la Llei d'Espais Naturals

La presidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina va declarar ahir que el partit que presideix «ha estat l'única formació política que sempre ha protegit el territori perquè sempre hem estat en els llocs adequats per fer-ho. Altres, que expressaven la seva voluntat proteccionista, no tenien la possibilitat de dur-la a la pràctica fins que no han governat amb nosaltres».

Munar va fer ahir aquestes declaracions durant la presentació d'un vídeo-documental de 15 minuts de duració per donar a conèixer la Llei d'Espais Naturals (LEN) com a base per desenvolupar la protecció del territori a l'Illa.

Munar destacà que «hi ha partits que s'anticipen a les necessitats» i que, «amb el temps, la gent comença a comprendre per a què serveixen determinades mesures, com va ocórrer amb l'aprovació de la polèmica LEN. Una llei que va tenir conseqüències polítiques per a UM, ja que va perdre milers de vots i l'Ajuntament de Campos. Per això és necessari fer un vídeo que expliqui que protegir no vol dir aturar el creixement sinó «ordenar-lo i preservar aquells espais de gran valor que no es poden perdre».

Munar reiterà que l'objectiu del Consell per a aquesta legislatura és l'elaboració d'un pla territorial de mallorca (PTM) «proteccionista», en el qual participin tots els agents socials i que garanteixi la seguretat jurídica en matèria d'urbanisme.

El vídeo es distribuirà a les escoles, en els centres regionals de TV i s'inclourà en els dominicals de la premsa local. Amb això es pretén «explicar per a què servirà el pla territorial» i conscienciar els ciutadans sobre el que tenim i el que volem deixar als nostres descendents», afirmà el president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Rafael de Lacy. El vídeo ha costat sis milions de pessetes i fa un repàs del territori de Mallorca i les conseqüències del desenvolupament de la indústria turística al llarg dels darrers 50 anys. Inclou, a més, una entrevista amb Jeroni Alberti parlant de la LEN.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris