cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Atlas durà Bitel davant del Tribunal de Defensa de la Competència

La indemnització que se sol·licitarà pot vorejar els 250 milions de pessetes

La guerra de servidors d'Internet que s'intuïa quan el cas d'espionatge politicourbanístic va començar fa algunes setmanes ja està servida. L'empresa Atlas IAP, S.L., interposarà en un termini de deu dies una demanda davant del Tribunal de Defensa de la Competència (TDC) per competència deslleial i per utilització de doblers públics amb l'objectiu d'intervenir en el mercat de la lliure competència. La indemnització que sol·licitarà Atlas a Bitel podria voltar els 250 milions de pessetes.

En la gènesi d'aquesta demanda, que serà interposada per l'advocat Francesc Gilet en nom d'Atlas, s'hi troba un incompliment legal comès per l'empresa semipública Baleares Innovación Telemática (Bitel), S.A.: no estar inscrita en el Registre Especial d'Autoritzacions Generals per actuar com a proveïdor del servei d'Internet; no gaudir, per tant, de cap autorització que l'habiliti per exercitar aquestes funcions.

L'estratègia d'Atlas, principal servidor d'Internet a Mallorca i cinquè en el rànquing estatal, contempla, emperò, una deferència impossible d'acomplir, una passa prèvia a la a la seva visita al TDC: demanarà, com a mesura cautelar, la presència del representant legal de Bitel "això és, la consellera d'Innovació Tecnològica i Energia, Misericòrdia Ramon, en tant que presidenta del consell d'administració" davant del jutge Enrique Morey, qui instrueix el cas en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma, per exhibir l'autorització general Tipus C que justifiqui la seva inscripció en el dit Registre Especial.

La impossibilitat de presentar un document inexistent conduirà Atlas a la via de la competència deslleial comesa pel Govern balear "que té un 46% de l'accionariat de Bitel" amb una empresa que ha manllevat del mercat un volum de negoci d'aproximadament 1.900 milions de pessetes "dels 3.000 milions que mouen els Proveïdors de Sistemes d'Internet (PSI), només en queden en el mercat 1.100.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris