algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Un de cada tres turistes alemanys vol comprar casa a les Balears

Quasi un milió i mig de teutons aspiren a la segona residència, segons Turisme

87304

El delegat de l'Agència Tributària, Antoni Miralles, i el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida.

Un de cada tres turistes alemanys que arriba a les Balears per gaudir de les seves vacances vol comprar una segona residència a les Illes, com ho demostra el fet que dels 4.166.043 visitants germànics que passaren el seu temps d'esplai l'any passat a l'Arxipèlag, el 35'5 per cent (1.478.945) cerca una casa a les Illes, segons les dades de la Conselleria de Turisme.

Els ciutadans no-residents, especialment alemanys i britànics, protagonitzen una tercera part de les transacions de compravenda d'immobles a les Balears. És per això que el passat octubre la Conselleria d'Hisenda i Pressupost, que dirigeix Joan Mesquida, i l'Agència Tributària, que encapçala Antoni Miralles, signaren un acord per intensificar la lluita contra el frau que provoquen aquestes operacions immobiliàries.

A això s'ha d'afegir que un quatre per cent de germànics (166.642) ja ha establert a les Illes el seu segon habitatge. Tot i això, el 51'8 per cent del visitants germànics (2.158.010) només li interessa les Balears com a destinació de vacances.

El conseller Mesquida indicà que el Govern té coneixement de la presència de nombrosos estrangers no-residents teòrics que viuen a les Illes més de 183 dies a l'any i no paguen cap tipus d'impost ni a l'Administració autonòmica ni a la central.

Per la seva part, l'Agència Tributària també ha incrementat la seva efectivitat. L'acció dels seus inspectors ha provocat l'ingrés de 9.171 milions de pessetes opacs entre el gener i l'agost de l'any passat. Aquesta xifra ha igualat en vuit messos l'obtinguda durant tot el 1998, en què la recaptació per aquesta via es col·loca en 9.925 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris