algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Trànsit, vehicles abandonats i colles juvenils, principals problemes de la ciutat

Aquesta és la conclusió de les juntes de seguretat de districte, reunides des del febrer

Totes les juntes de seguretat dels districtes de Palma s'han reunit durant els dos darrers mesos per tal de constatar els principals problemes existents a les barriades i trobar-hi les solucions més adients. Les juntes de seguretat estan compostes per les entitats veïnals, culturals i docents de cada districte, d'una banda, i els comandaments de la Policia Local, de l'altra. En aquestes reunions, els representants dels residents exposen a la Policia Local els problemes que pateix cada barriada. Cal destacar que un total de 119 entitats ciutadanes han participat en les reunions de les juntes.

Després d'aquests contactes entre veïns i policies, ha quedat reflectit que les qüestions que més preocupen les barriades de Palma són el trànsit, els cotxes abandonats i les colles juvenils. El problema de les colles de joves no és una qüestió relacionada amb la delinqüència, sinó més bé amb el vandalisme, les molèsties i els renous. Algunes concentracions de joves a places i parcs de la ciutat està creant molèsties als veïns. Són molèsties que tenen a veure amb les bretolades, la circulació temerària i el soroll dels ciclomotors, la pràctica d'esports a la via pública o la permanència renouera al carrer fins a altes hores de la nit.

Per districtes, els principals problemes plantejats en les juntes de districte són els següents.
Zona Nord II, que comprèn sa Indioteria, Establiments i el Secar de la Real: intensitat, saturació i infraccions de trànsit, a més de velocitats excessives en els trams urbans; les colles juvenils; i els cotxes abandonats.

Districte del centre (la Calatrava, Sindicat, Banc de s'Oli, Sant Miquel i Porta de Sant Antoni): trànsit dens i manca de places d'aparcament; gestió dels Acires (Àrees de circulació restringida que no es respecten); la presència d'obres i, paral·lelament, el pas de camions d'alt tonatge, que agreugen la manca d'estacionaments i deterioren les vies públiques. També s'exposaren les activitats delictives, sobretot les clavelleres i els traficants de drogues; la mendicitat i la prostitució (la primera augmenta i la segona baixa); i la cada vegada major presència d'edificis ruïnosos, habitats per captaires.

Zona Llevant III (Can Pastilla, ses Cadenes, les Meravelles, Platja de Palma i cala Estància): infraccions de trànsit, principalment ciclomotors; cans a lloure a la platja, que hi deixen excrements; contenidors d'hotels i comerços que estan saturats de fems, oferint una mala imatge; delinqüència a càrrec de trileros i clavelleres; i locals d'oci nocturn que no compten amb llicència o no s'ajusten a la que tenen pel que fa a música i horaris.

Llevant II (Foners, polígon de Llevant, s'Hostalot, Son Ferriol, la Soledat, Sant Jordi, el Molinar i el Coll d'en Rabassa): trànsit, colles juvenils, cotxes abandonats i cans a lloure, amb la corresponent brutícia.

Llevant I (el Vivero, Verge de Lluc, Son Canals, el Rafal, Son Gotleu, Son Fortesa i els Hostalets): manca d'aparcaments (s'estaciona damunt la voravia o de qualsevol manera) i absentisme escolar en una barriada on hi ha famílies conflictives i amb escassos recursos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris