algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El PP dubta que el cas Formentera sigui de competència autonòmica

El partit proposà que la investigació tengui una durada màxima de tres mesos

El grup parlamentari autonòmic del Partit Popular (PP) defensa l'existència de «dubtes raonables» sobre l'obligatorietat que l'àmbit competencial de la comissió d'investigació del cas Formentera sigui l'autonòmic. Almenys això és el que es desprèn del text de vint-i-cinc pàgines presentat pels conservadors a la mesa de la comissió d'investigació i que conté la proposta de treball, intitulat Consideraciones sobre el objeto de estudio de la Comisión y propuesta de Plan de trabajo de la misma, que fou refusat per la Mesa. En el mateix text es proposava que aquestes tasques d'investigació tinguessin una «durada màxima de tres mesos».

Tot i que l'autor de l'extens text presentat pel PP, el diputat autonòmic Manuel Jaén Palacios, creu que no hi ha cap dubte sobre l'«interès públic» del cas, «sí és més que dubtós que el CERA (Cens Electoral de Residents Absents) correspongui a l'àmbit competencial de la comunitat autònoma». «Cal diferenciar i delimitar entre afers que corresponen a l'Estat d'aquells altres que no ho són. Pot argumentar-se que els fets han ocorregut en el nostre territori. És cert, almanco en part (la inscripció es va efectuar fora del territori nacional), però és discutible, molt discutible, que es pugui investigar allò sobre el que no es té competència», assenyala la proposta del PP finalment refusada.

Els dubtes se centren en els diferents aspectes de l'«objecte de la investigació»: la inscripció, que correspon a les oficines consulars i les missions diplomàtiques»; les compareixences; el cens electoral i el padró municipal, i l'oportunitat de la creació de la comissió. En relació amb aquest darrer punt, el text diu: «Convindrà observar uns criteris d'actuació per evitar conflictes, tota vegada que ja existeix una denúncia davant dels tribunals».

Quant a la durada de les tasques de la comissió, el grup parlamentari popular «proposa establir una durada màxima de tres mesos». «En qualsevol cas, és aconsellable que els treballs estiguin conclosos abans de finalitzar el present període de sessions, amb l'objecte que l'informe elaborat sigui debatut en sessió plenària abans del 30 de juny», afegeix el document.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris