algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Les donacions de sang superaren en un 20% la previsió de la Germandat

Tot i que els universitaris continuen sense cobrir les expectatives de l'associació

La sinistralitat associada amb els desplaçaments per carretera que es produeix a la Setmana Santa no ha ocasionat enguany la sobredemanda habitual a la fundació Banc de Sang i Teixits. Tot i que l'activitat de les ambulàncies Illes Balears s'ha incrementat en un 20 per cent respecte de l'any abans, segons s'ha publicat, aquest increment dels successos no s'ha traduït en pressió sobre l'oferta de la Germandat de Donants de Sang de Mallorca, segons informà ahir el seu vicepresident, Antoni Aguilar.

Just el dissabte la Germandat es veu obligada a fer una crida a la donació entre els seus associats, però aqueta no fou forçada per demanda, sinó perquè determinats components que són aïllats "hematies i plaquetes" tenen una vida curta.

Aguilar ponderà l'estancament en el nombre d'hemodonacions que ha estat experimentant pel conjunt de les comunitats autònomes, segons ha denunciat el president de la Federació nacional de donants (Fenadose), Martín Manceñido. Les xifres totals, efectivament, han mostrat que l'índex d'extraccions se situà l'any passat en un 36'1 per cada mil habitants, la mateixa taxa que l'any 1998.

El vicepresident de la Germandat mallorquina recordà que l'índex balear és el cinquè més alt de l'Estat (41'63 per mil), just per darrere de Navarra, Cantàbria, País Basc i la Rioja.

L'objectiu assenyalat enguany per la Germandat ha estat l'obtenció de 32.000 bosses de plasma, 2.000 més que el 1999; Aguilar explicà que el mes de març "evidentment, el darrer de què es tenen dades" les previsions foren superades en un 20 per cent de donacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris