cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

PSM i NIU acusen el batle del municipi d'afavorir negocis dels seus familiars

Puigròs admet que el seu cunyat té accions a Humiclima, contractada per la Sala

El conjunt dels regidors que integren l'oposició de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, el Partit socialista de Mallorca (PSM) i Nous Independents Units (NIU), han presentat un escrit de recusació contra el batle de la corporació municipal, Mateu Puigròs (GISC), en relació amb la seva actuació a l'hora de contractar subministraments amb l'empresa Humiclima Est S.A., que instal·la aparells d'aire condicionat .

Els motius que argumenten els tres edils de l'oposició per presentar l'escrit de recusació fan referència al fet que «segons les nostres informacions el cunyat del batle, marit d'una de les germanes de Mateu Puigròs, és accionista de l'esmentada empresa de subministrament», argumenten.

El NIU i el PSM afegeixen que «aquesta societat s'ha beneficiat, com a mínim, de dos contractes administratius, destinats a la climatització del nou local de la tercera edat, així com de la biblioteca municipal». Així mateix, han afegit que «els dos contractes han estat adjudicats pel procediment de negociat a través d'un acord de la comissió de govern que es va celebrar el passat dia 16 de desembre de 1999», explicaren els edils del PSM i NIU.

Des del punt de vista de l'oposició, palès en l'escrit de recusació contra el batle de Sant Llorenç, ambdós acords varen ser aprovats «per unanimitat comptant amb els vots favorables del batle, que s'hauria d'haver abstingut de la votació pel càrrec que ostenta», tal com s'especifica en l'article 28 i següents del Reglament Orgànic de Funcionament (ROF).

Per tot el que s'exposa anteriorment, els tres regidors de l'oposició sol·liciten l'obertura d'un expedient administratiu de recusació en contra del batle. Així mateix, demanen la seva tramitació «en consonància amb els diferents articles del ROF i la posterior resolució per la sessió plenària de la corporació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris