algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Estudiants alemanys ja han elaborat interessants projectes per al Port

Alguna de les idees presentades pels estudiants d'arquitectura de Colonya serien aplicables al pla integral

El mes de febrer passat la Conselleria de Turisme es va fer càrrec d'un viatge a Mallorca d'un grup d'estudiants d'arquitectura madrilenys. Els estudiants varen passar un cap de setmana a Sóller, al costat dels seus professors, per estudiar diferents possibilitats per millorar el Port de Sóller i, amb la informació recollida, elaborar una sèrie de projectes de fi de carrera que podrien ser aprofitats per incorporar al pla integral per al Port que actualment s'està redactant. Per això els estudiants madrilenys s'entrevistaren a Sóller amb el conseller de Turisme, Celestí Alomar; el batle, Joan Arbona, i representants de l'associació hotelera.

Però no pareix que ni la Conselleria ni l'Ajuntament es recordin ja de les innovadores i interessants idees presentades fa cinc anys a Sóller per un grup d'estudiants d'arquitectura alemanys, de la Universitat de Colonya, projectes amb els quals es va fer una exposició a Sóller que va tenir molt èxit per la qualitat i l'originalitat dels projectes presentats. Algunes persones que en el seu moment participaren en l'organització de la presentació d'aquests projectes a Sóller així ho han expressat, i consideren que s'hauria d'aprofitar l'actual redacció del pla integral perquè la Conselleria tingués en comtpe també alguna d'aquestes propostes.

Els projectes elaborats pels estudiants alemanys varen ser dirigits pel professor Ulrich Kuhn i es va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament perquè poguessin recollir tota la informació. Cal dir que en aquell moment la cessió de la base naval encara no era una realitat com és ara. Tot i això, els projectes preveien, per pura lògica i necessitat indefugible, la recuperació dels espais militars, com finalment així ha estat. En aquell moment es va disposar sobretot de l'ajuda de la Coordinadora per a la Recuperació de la Base, una entitat cívica i apolítica que des de principis dels anys 90 va lluitar per la revisió de totes les instal·lacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris