cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

El TSJB confirma la sanció a una empresa que feia excursions sense guia oficial

Fou multada per Turisme amb 200.000 pessetes per una infracció lleu

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha confirmat la sanció posada per la Conselleria de Turisme contra l'empresa Trans World S.A. pel fet de no disposar de guia turístic oficial per a les excursions que organitzava.

L'origen de la sanció fou una denúncia contra l'activitat laboral realitzada per certes persones que no disposaven d'aquesta titulació oficial que es dirigiren a les dependències de la Policia Local de Manacor l'1 de setembre de 1995. La inspecció de la Conselleria de Turisme aixecà uns actes on es va fer constar que tres autocars havien realitzat excursions turístiques, especialment a les coves del Drac, sense disposar de guia oficial.

El magistrat ponent, Gabriel Fiol Gomila, es remet al Decret 43/1995, de 6 d'abril, que estableix que en totes les visites col·lectives a llocs turístics d'interès històric i cultural, els guies de turisme hauran de disposar de l'habilitació professional corresponent.

Per al TSJB, la presència del guia ve imposada preceptivament i «sense cap tipus de buit legal», ja que en el moment dels fets (setembre de 1995) era d'aplicació l'Ordre Ministerial del 31 de gener de 1964, perquè malgrat que Balears té la competència exclusiva en matèria d'ordenació del turisme dins el seu àmbit territorial, la regulació de l'activitat professional dels guies turístics no es va dur a terme fins a l'aprovació del Decret 112/1996, del 21 de juny.

Segons la sentència, independentment de la relació laboral existent entre l'empresa i les persones que presentaren la denúncia, el cert és que no tenien la qualificació de guia oficial, requisit imprescindible si es té en compte que la visita era a les coves del Drac, «catalogades com a monument històric i artístic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris