algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Guerra sindical a les lliures designacions

L'Executiu manté l'aprovació del nou catàleg de llocs de feina per al proper consell de Govern

Tots els sindicats presents a la mesa general de la Funció Pública de l'Administració autonòmica han declarat de manera unànime la guerra als llocs de feina de lliure designació que vol dur endavant el Govern. La Direcció General de Personal, encapçalada per Jaume Colom, ja ha anunciat que el nou catàleg de llocs de feina de l'Administració autonòmica s'aprovarà en el proper consell de Govern, que tindrà lloc divendres 28 d'abril.

Des que el Govern de Progrés assumí el poder a les Balears, no s'havia produït un rebuig tan generalitzat a una proposta de l'Executiu. A la darrera reunió de la mesa general, tots els sindicats es negaren a votar a favor d'aquesta modificació del catàleg i les crítiques a l'actuació governamental han arribat des de totes les formacions.

El sindicat Comissions Obreres ha reclamat la retirada de la modificació d'aquest catàleg, «perquè implica un augment innaceptable de les lliures designacions, és a dir, de les designacions a dit de funcionaris de confiança dels polítics de torn». Aquesta formació considera que el Govern del Pacte de Progrés «no ha de seguir el camí del PP, perquè la solució als actuals problemes de la Funció Pública només es poden resoldre amb la convocatòria d'Oferta Pública d'Ocupació».

També La Unió General de Treballadors ha manifestat públicament la seva oposició a la nova relació de llocs de feina i, igual que CCOO, ha tillat «d'innaceptables» els arguments defensats pels responsables de la Conselleria de la Funció Pública i Interior «per mantenir els càrrecs de confiança». El rebuig se centra en els 311 llocs de confiança que es desprèn del nou catàleg, «el nombre del qual supera un 30% els 239 assignats per l'anterior Govern del PP».

En els mateixos termes s'ha pronunciat el CSIF. El seu secretari general, Agustí Buades, ha qualificat de «furt» les designacions «a dit de funcionaris de confiança dels polítics de torn». El CSIF ha criticat «la desprofessionalització i politització» de la Funció Pública, en convertir en lliures designacions 22 prefectures de servei, tres de secció, quatre de negociat i un lloc base que correspon a la carrera administrativa.

L'STEI s'ha manifestat en termes pareguts i ha criticat la generalització del procediment de la lliure designació. També denuncia la manca d'un veritable catàleg general en què es fixin els criteris homogenis per a totes les conselleries per a la provisió dels seus llocs de feina. Igualment, ha mostrat la seva oposició a «la discrecionalitat i arbitrarietat» per fixar els augments dels complements específics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris